23948sdkhjf

Chefen för bolaget i rekonstruktion tycks tro på vändning

Högste chefen har köpt aktier i det finska verkstadsbolaget som befinner sig i rekonstruktion.
Finska Componenta, som är underleverantör till Volvo Trucks och Scania, befinner sig fortsatt i rekonstruktion. Metal Supply har rapporterat om bolaget vid flera tillfällen den senaste tiden.

På måndagseftermiddagen kom dock vad som får ses som positiva signaler då Componentas vd Harri Suutari tycks ana ökad optimism vad gäller bolagets framtid. Det blev nämligen då känt genom en flaggning till Helsingforsbörsen att han den 15 september köpt 590.000 aktier i Componenta till kurs 0,16840 euro per aktie.

De senaste beskeden från slutet av förra veckan var att Componenta fick nödfinansiering från sina kunder. Volvo eller Scania ville för Metal Supply inte kommentera om de var med och tillförde pengar.

Alla Componentas tre svenska verksamheter befinner sig i rekonstruktion. Bolaget har 174 anställda i Främmestad, 120 personer i Wirsbo och 110 anställda i Arvika.

För den finska verksamheten har bolaget ansöka om rekonstruktion men inte fått den beviljad. Den turkiska verksamheten rullar vidare medan den nederländska är försatt i konkurs.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125