23948sdkhjf

Karlstadbolaget räknar med stigande stålpriser året ut

Efterfrågan beskrivs som fortsatt mycket hög i Europa.
ArcelorMittal BE Group, med bas i Karlstad i Värmland, installerar en ny spaltlinje till vintern.

– Det känns fantastiskt stimulerande att få en sådan framtidsinvestering godkänd av våra ägare. Med den nya linjen på plats har vi musklerna att bli Nordens vassaste SSC. Att investeringen ligger rätt i tiden bekräftas av den goda orderingång vi haft under våren, då vi gjort all time high både i maj och i juni. Efterfrågan har varit mycket god och även om augusti började lite svagt, ser vi nu att orderingången tar fart igen, uppger vd Richard Ralsgård i ett nyhetsbrev.

Efterfrågan beskrivs som fortsatt mycket hög i Europa vilket gör att stålverken har mycket långa ledtider. För vissa produkter uppges det fjärde kvartalet redan mer eller mindre fullbokat.

– Stålpriserna tog som väntat ett rejält skutt upp i tredje kvartalet och som utvecklingen ser ut just nu så pekar mycket på att det kan bli en mindre prishöjning även i fjärde kvartalet. Svenska kronan är dessutom ytterligare försvagad vilket per automatik innebär ökade importpriser. Vi räknar med fortsatt god efterfrågan under hösten och full rulle i vår produktion, samtidigt som våra investeringsprojekt löper på enligt plan, säger Richard Ralsgård.

ArcelorMittal BE Group bearbetar tunnplåt och bandplåt. Bolaget klipper formatplåt och slittar/spaltarband samt hasplar till mindre storlekar. Bolaget är samägt av svenska börnoterade BE Group och den internationella stålbjässen ArcelorMittal.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109