23948sdkhjf

Full rulle hos Internordic

Internordic Bearings kan inte vara annat än nöjda. Företaget har fått en order värd 300 000 kronor, en förfrågan som kan innebära en affär värd 8-10 miljoner och över ett tusen kontakter på mässan Elmia Subcontractor.
Internordic Bearings är leverantör av rullnings- och glidlager från några av de mest välkända tillverkarna i branschen. Företaget har i dagsläget åtta agenturer, men tillhandahåller också specialanpassade lösningar via sitt eget varumärke.

- Vi har fått riktigt bra förfrågningar under mässan i år och har dessutom ”all time high” vad gäller antalet nya kontakter, säger en nöjd Kenneth Revelj, VD. Erfarenheterna av tidigare upplagor av Elmia Subcontractor är goda. Några av Internordic Bearings nuvarande största kunder kom man i kontakt med just under mässan.

- Nu när det är så mycket fokus på lågkonjunkturen är det viktigare än någonsin att finnas med här. Men ännu har vi inte sett den kraftiga nedgången man läser så mycket om i media. Det märks inte i våra leveransplaner och därför kan vi se ljust på nästa år, säger han.

En viss avmattning räknar dock företaget med, men målsättningen är att behålla samma omsättning som i år, omkring 70 miljoner kronor. - Vi säljer till flera olika branscher, vilket gör att vi inte är så känsliga för konjunkturnedgången, menar Kenneth Revelj.

En planerad sammanslagning innan nyår med Indoma – som ingår i samma koncern – tror han också kommer att stärka företaget.
– De säljer tätningar och låselement vilket gör att vi tillsammans får ett bredare utbud och kan attrahera en större marknad.

Källa: Internordic Bearings

Om företaget
Internordic Bearings AB t
erbjuder ett komplett standardsortiment inom rullnings-, led- och glidlager. Dessutom kundanpassar vi lagerlösningar för särskilda behov. Försäljningen sker främst till OEM-kunder och eftermarknad i Skandinavien.

Vårt huvudkontor och lager ligger i Nässjö och vi har säljkontor i Stockholm. I Finland finns vi med kontor och lager i Åbo. Vi är totalt 34 anställda och omsätter ca 90 MSEK.

Vi har en omfattande lokal lagerhållning vilket gör att vi kan erbjuda snabba och säkra leveranser.Genom vårt kvalitets- och logistikcenter i Kina har vi bred erfarenhet av produktion och transporter från Asien. Vår lokala närvaro i Kina gör att vi snabbt kan kommunicera och anpassa oss efter våra kunders behov.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126