23948sdkhjf

Nya chefer i ABB

Från 1 januari 2009 kommer man att se nya ansikten i ABB:s ledning. Det är ABB Automation Products och ABB Process Automation i Sverige som får nya divisionschefer.
Robert Larsson får en ny roll inom Automation Products (AP) i Kina och Per-Arne Forssander blir ny divisionschef för AP i Sverige från den 1 januari 2009. Vid samma tid blir Erik Oja ny divisionschef för Process Automation i Sverige.

Robert Larsson har utsetts till regional divisionschef för Nordasien och divisionschef för Automation Products i Kina från och med 1 januari 2009. Robert kommer att rapportera till Tom Sjökvist och Brice Koch och ersätter Remo Luetolf i båda rollerna. Robert Larsson kommer att ha sin bas i Shanghai.
Robert har arbetat inom ABB sedan 1994 i ett antal olika positioner och är för närvarande divisionschef för ABB Automation Products i Sverige och lokal enhetschef för Machines.

Per-Arne Forssander blir divisionschef för ABB Automation Products i Sverige, global produktchef för Special Purpose Machines samt lokal affärsenhetschef för Machines från den 1 januari 2009. Per-Arne efterträder Robert Larsson.
Per-Arne har arbetat inom ABB sedan 1981 i ett antal olika positioner, bland annat som lokal affärsenhetschef för LV Systems och Cewe-Control, och är för närvarande divisionschef för ABB Process Automation i Sverige samt affärsenhetschef för Force Measurement.

Erik Oja blir ny divisionschef för ABB Process Automation i Sverige från den 1 januari 2009. Erik efterträder Per-Arne Forssander. Efterträdare till Per-Arne i hans position som affärsenhetschef för Force Measurement kommer att meddelas senare.
Erik Oja har arbetat inom ABB sedan 1990 i ett antal olika positioner inom försäljning och produktledning och är för närvarande lokal affärsenhetschef för Open Control Systems (OCS). Erik kommer att behålla sin position som chef för OCS.

Källa: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109