23948sdkhjf

Vill locka ungdomar att studera teknik och ingenjörsämnen

Gnosjöregionen sätter upp så kallade Raketlaboratorier.
Att locka fler ungdomar att studera teknik och ingenjörsämnen är syftet med satsningen från Business Gnosjöregion där Teknikcollege Västra Småland och Arbetsförmedlingen deltar. Satsningen går ut på att eleverna själva får göra olika rymdlabbar.

I labbarna gör eleverna matematiska beräkningar och testar sedan praktiskt hur en raket kan göras stabil. Detta är ett nytt sätt att visa hur enkla matematiska beräkningar kan användas till något riktigt roligt. Intresset från grundskolorna uppges ha varit jättestort och fem skolor i Gnosjöregionen har redan anmält intresse.

"Rymden och rymdteknik är rena katalysatorn för att väcka teknikintresse", säger Nina von Krusenstierna, vd och koordinator på Business Gnosjöregion. Hon är utbildad rymdingenjör och har tidigare arbetat med satelliten Mars Express som nu ligger i omloppsbana kring planeten Mars.

Projektet med rymdlabbarna har varit igång sedan augusti och har fått positiv respons, under hösten kommer minst 450 elever att involveras i labbarna.

På Business Gnosjöregions hemsida, www.bgrab.se , finns ännu möjlighet för fler skolor att boka in egna rymdlabbar. På hemsidan kan man också läsa mer om projektet.

"Duktiga ingenjörer, programmerare och tekniker som kan utveckla teknik och tänka lite längre är oerhört viktiga för industrins utveckling", säger Nina von Krusenstierna.

Business Gnosjöregion bildades i maj 2015. Det är en gemensam utvecklingsplattform för Gnosjöregionen: Värnamo, Vaggeryd, Gislaved och Gnosjö. Målet är att öka regionens konkurrenskraft.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078