23948sdkhjf

Stålveteranen får hederspris

Har arbetat på samma bolag sedan 1970.
Stålgrossisten Damstahls vd Mikael Sthaalros har utsetts till Stainless Steel Executive of the Year 2016 vid International Stainless & Special Steel Summit som hölls i Lissabon 6–8 september. Sthaalros beskrivs som en "veteran i branschen" och har arbetat på Damstahl sedan 1970.

"Mikael Sthaalros är en extraordinär ledarskapspersonlighet. I över 40 år har han varit den drivande kraften bakom Damstahl som fortfarande är ett familjeägt företag. Han har utvecklat företagsgruppen till en ledande, stålverksoberoende grossist inom rostfritt stål i norra Europa, som säljer cirka 60.000 ton per år, sysselsätter cirka 260 anställda i sju länder och har lönsamma intäkter på nästan 300 miljoner euro", lyder juryns motivering.

Hans personlighet beskrivs av personer som träffat honom och arbetat tillsammans med Sthaalros som "utmanande" och "definitivt inte allas älskling”.

Marknaden för rostfritt och specialstål har efter några tuffa år börjat vända uppåt. Överkapaciteten minskar och en konsolidering pågår. Konkurrensen från Kina har enligt Damstahl lärt stålindustrin att det gäller att fokusera på kärnverksamheten och hålla hård kostnadskontroll.

"Man måste förstå att det är match varje dag och det gäller att hela tiden ha koll på de ofta volatilt fluktuerande priserna och att ligga på rätt lagernivå. Med digitaliseringen får vi nya verktyg för att öka vår produktivitet, korta leveranstiderna och ge våra kunder ännu bättre service", säger Mikael Sthaalros.

Sthaalros är idag 67 år gammal, men har han inga planer på att dra ner på takten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093