23948sdkhjf

Nibe växer så det knakar

Både resultat och omsättning ökar hos Nibe Industrier som under året dessutom har köpt upp företag i Mexiko, Österrike, Danmark och Ryssland - och etablerat eget dotterbolag i Schweiz.
I dagens delårsrapport redovisar NIBE årets nio första månader av 2008;

omsättningen ökade till 4 083 Mkr (3 869 Mkr)
resultatet efter finansnetto ökade till 305,1 Mkr (303 Mkr)
vinsten per aktie uppgick till 2,28 kr (2,25 kr)
förvärv i Mexiko, Österrike, Danmark och Ryssland

- Vi redovisar idag en positiv rapport med både resultat- och omsättningsökning, säger Gerteric Lindquist, koncernchef i NIBE Industrier.

- Detta förklaras huvudsakligen av en god efterfrågan på många produktgrupper, framför allt värmepumpar på i stort sett samtliga utlandsmarknader. Dessutom har vi trimmat våra fasta kostnader och de nyförvärvade bolagen har presterat bra resultat.

- Det är också mycket tillfredsställande att konstatera att vi fortsätter att ta marknadsandelar inom samtliga affärsområden tack vare målmedveten produktutveckling, professionell marknadsföring och strategiska förvärv.

Under året har företagsförvärv gjorts i Mexiko, Österrike, Danmark och Ryssland. Dessutom har ett eget dotterbolag etablerats i Schweiz.

- Detta ökar internationaliseringen av NIBE och vi har nu egna företag i 20 länder och produkter med en stor marknadspotential.

- Vår samlade bedömning av 2008 är fortsatt försiktigt positiv, men vi är naturligtvis beroende av omvärldens utveckling, säger Gerteric Lindquist.

Källa: NIBE Industrier AB

Om företaget:
NIBE Industrier AB med huvudkontor i Markaryd har i dagsläget 5 500 anställda och en årsomsättning på cirka 5,6 miljarder kr. Bolaget är noterat på Stockholms Fondbörs sedan 1997.

NIBE Industrier består av tre affärsområden; Element, Villavärme och Brasvärme som samtliga arbetar med utveckling, marknadsföring och produktion. Tillverkning sker i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Polen, Tjeckien, Italien, Spanien, Holland, England, Österrike, Kina och Mexiko med följande produktsortimentet:

NIBE Element: komponenter och system för elektrisk uppvärmning, huvudsakligen rörelement och folieelement.

NIBE Villavärme: värmepumpar, varmvattenberedare, biobränsleprodukter och fjärrvärmeutrustning.

NIBE Brasvärme: brasvärmeprodukter och skorstenssystem under varumärkena Handöl, Contura, Cronspisen, Roslagsspisen, Nordpeis och Varde.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.086