23948sdkhjf

Två nya energieffektiva lagertyper

SKF lanserar sfäriska rullager i energieffektivt utförande som ger minst 30% mindre friktion och motsvarande minskade energiförbrukning samt bolagets första energieffektiva cylindriska rullager .
Tom Johnstone, SKFs VD och koncernchef, tillkännagav idag att man har utvecklat sfäriska och cylindriska rullager för att möta de stränga kriterierna för SKFs energieffektiva prestandaklass. Omfattande testresultat bekräftar en betydlig minskning av friktionen jämfört med SKFs standardlager.

SKF sfäriska rullager i energieffektivt utförande ger minst 30% mindre friktion och motsvarande minskade energiförbrukning, avsevärt lägre driftstemperatur för lagret, förlängd livslängd för fett och förlängda eftersmörjningsintervaller. Inledningsvis lanseras öppna lager i fem storlekar för inbyggnader i industrifläktar som en del i SKFs totala utbud av energieffektiva lösningar för fläktar. Vid efterfrågan kommer ytterligare storlekar att erbjudas.

SKFs första energieffektiva cylindriska rullager kommer att lanseras i NJ-utförande, vilka kan styra axeln axiellt i en riktning. Jämfört med SKFs nuvarande standardlager i NJ-utförande, ger de nya energieffektiva cylindriska rullagren en friktionsminskning på minst 30% tillsammans med en högre dynamisk bärförmåga i applikationer med axiell belastning. Dessa nya lager med extremt låg friktion är avsedda för en mängd inbyggnader, främst industritransmissioner och transmissioner för vindkraft.

SKF energieffektiva sfäriska och cylindriska rullager är de senaste i företagets rullningslager i den energieffektiva prestandaklassen. Tillverkning kommer att starta under andra kvartalet 2009. Vid SKFs hundraårsjubileum förra året presenterades energieffektiva enradiga spårkullager och energieffektiva koniska rullager. Sortimentet av dessa två lagertyper fortsätter att utökas för att möta kundernas ökande efterfrågan.

Tom Johnstone sammanfattar, "Vi kommer att fortsätta att utöka vårt sortiment av energieffektiva lager eftersom det är grunden i vårt åtagande att utveckla integrerade, energieffektiva lösningar som är baserade på vårt tekniska kunnande inom våra fem plattformar."

Källa: SKF

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095