23948sdkhjf

Chalmersforskare föreläser om digitalt ledarskap

Har disputerat på avhandling om Google.
Chalmersforskaren Annika Steiber kommer att föreläsa om digitalt ledarskap på Automation Summit den 4 oktober.

Steiber disputerade med en avhandling om hur Google leder och organiserar sitt arbete med innovation. ”Googlemodellen” blev Vinnovas mest nedladdade bok någonsin och den följdes sedan upp av ytterligare en bok, ”Silicon Valleymodellen”.

Många företag i Silicon Valley har etablerat så kallade lättviktsstrukturer – organisationer som kretsar kring ständig förnyelse men som har en kärna av struktur som skapar trygghet. Även om medarbetarna till exempel flyttar runt och får nya arbetsuppgifter så har de alltid en chef och en grupptillhörighet.

"Det är mindre fokus på titlar med små team, korsfunktionellt och decentraliserat. De platta organisationerna gör att beslutsfattande går snabbare och att det är enklare att förnya organisationen. Karriärmöjligheter uppstår i spännande projekt och inflytande snarare än genom titlar och klättring på karriärstegen", förklarar Annika Steiber.

Nya bolag som Google, Facebook och LinkedIn leder sina verksamheter på ett sätt som påtagligt skiljer sig från traditionella företag.

Automation Summit 2016 arrangeras av Automation Region och Svenska Mässan i samarbete med IVA. Automation Summit genomförs i Göteborg jämna år och i Västerås ojämna år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.846