23948sdkhjf

Thule blir officiell snökedja för Maserati

Det svenska biltillbehörsföretaget Thule är en av de ledande i Europa på snökedjor. Nyligen vann man två stora tester med sin CL-10 modell.
Allt fler svenskar börjar köpa snökedjor. Inte minst för att det är lagstadgat i interväglag i många länder på kontinenten.
Men det är kanske inte så många som vet att svenska Thule är en ledande aktör på den internationella marknaden för snökedjor. Vid sin fabrik i Italien tillverkar man snökedjor för allt från sportbilar till tunga lastbilar.

Testvinnare i Tyskland och Österrike
Nyligen vann Thules CL-10 modell två stora tester på kontinenten. Dels Tyska ADAC´s och dels den Österrikiska motsvarigheten ÖAMTC. Ett av skälen till segern var att Thules snökedjor var lättast av alla att montera. På bara 30 sekunder sätter man på eller tar av sina CL-10 och det var rekord i testet.

- Vi har jobbat mycket med just detta, säger Peter Kjellberg som är marknadsdirektör på Thule.

- Det viktiga med snökedjor är ju att de verkligen åker på när de behövs. Och då måste de vara enkla att montera. Även när det är riktigt kallt!

En annan fördel i testet var att kedjorna inte skadar eller repar när de är monterade på lättmetallfälgar. Kanske en bidragande orsak till att just Thule CL-10 valdes som officiell snökedja av Maserati!

Källa: Thule
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079