23948sdkhjf

Hög produktionstakt hos NovaCast

Produktionstakten i NovaCast Technologies dotterbolag Camito Technology Center och Swepart Verktyg AB är hög och nya order trillar in.
Produktionstakten i NovaCast Technologies dotterbolag Camito Technology Center och Swepart Verktyg AB är f.n. hög. Camito Technology Center erhåller löpande nya order på verktygsstommar i grå - och segjärn och Swepart Verktyg AB är inne i en intensiv produktionsperiod av framförallt en större order från BMW .

"Till skillnad mot många andra underleverantörer till fordonsindustrin är vi inte direkt beroende av hur många fordon det säljs i världen. Pressverktyg för fordonskarosser behövs trots att nybilsförsäljningen dyker just nu. Även om vissa nya modeller förskjuts i tiden just nu behöver inte efterfrågan på pressverktyg gå ned. Antalet småjusteringar i design, s.k. face lift, ökar nämligen i dessa tider" säger Janni Dimovski, nytillträdd VD för Swepart Verktyg AB.

NovaCast koncernen gör just nu en intensiv marknadsbearbetning av den europeiska bilindustrin för att kunna öka orderingången inför 2009. Basen i satsningen är Swepart Verktygs försäljningskontor i sydtyskland. Marknadssatsningen sker samtidigt som koncernen genomför ett effektiviserings- och besparingsprogram bl a till följd av de synergivinster som förvärvet av Swepart skapat. Besparingsprogrammet förväntas ge en kostnadsreduktion om ca 10 MSEK på årsbasis.

Källa: NovaCast

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.14