23948sdkhjf

SSY bygger fartyg med AGA, Saab, Sandvik och Scania

Saab kommer använda fartyget som demonstrationsplattform.
Swedish Steel Yacht (SSY) har tecknat ett samarbetsavtal med AGA Gas, Saab, Sandvik Materials Technology och Scania om produktion av ett prototypfartyg byggt i höghållfast och underhållsfritt rostfritt stål, "Projekt P16 Prototyp".

Prototypfartyget är en så kallad teknikdemonstrator som skulle kunna fungera som kustbevakningsfartyg, sjöräddningsfartyg eller civil transportbåt. Fartyget lämpar sig för såväl civil som försvarsverksamhet och har uttalade krav på hög styrka, låg vikt och låga underhållskostnader.

Prototypfartyget kommer att användas i marknadsföringssyfte i olika applikationer och där tekniken kan demonstreras i rätt förutsättningar.

Leverans av fartyget kommer att ske under första kvartalet 2017. Därefter kommer Saab att använda fartyget som en demonstrations- och utvecklingsplattform av huvudsakligen ny Saab- teknologi och nya förmågor inom det marina området.

”Det är inspirerande att kunna samla stora och välrenommerade företag kring idén att bygga ny industri kring den kanske största miljöinnovationen någonsin” säger Petra Rosén, grundare och marknadschef, på SSY.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125