23948sdkhjf

Personalminskning i Höganäsgruppen

För att möta en vikande efterfrågan på världsmarknaden kommer Höganäs att anpassa produktionskapacitet och organisation.
Som en följd av de nödvändiga kapacitetsanpassningarna inleder bolaget förhandlingar med berörda fackförbund gällande personalneddragningar avseende ca 160 anställda i Sverige, Belgien, USA, Brasilien och Kina.

Nedgången på bilmarknaden, som pågått i Nordamerika under flera år, kunde under våren 2008 skönjas också i Europa och har under hösten förvärrats.

Konjunkturavmattningen, som blev tydlig efter sommaren, har intensifierats av den senaste tidens finansiella oro och kreditåtstramning. Efterfrågan hos bolagets kunder har minskat. Det finns i dagsläget tyvärr inga tecken på att denna situation kommer att förbättras på kort sikt. Av denna anledning behöver Höganäsgruppen anpassa bemanningen vid sina anläggningar till rådande marknadssituation.

Av totalt cirka 160 berörda, beräknas drygt 100 personer vara i Sverige. Av dessa är ca en tredjedel tjänstemän och övriga kollektivanställda.

Denna åtgärd beräknas sänka rörelsekostnaderna med ca 70 Mkr årligen fr o m april 2009. Engångskostnaden för åtgärden beräknas till ca 50 Mkr och kommer att belasta rörelseresultatet under fjärde kvartalet 2008.

Höganäs koncernchef Alrik Danielson kommenterar: "Efter en svag avslutning på tredje kvartalet agerar vi nu för att anpassa produktionskapaciteten till den vikande efterfrågan och för att se till att vi går stärkta ur lågkonjunkturen".

Källa: Höganäs

Om företaget
Höganäs grundades 1797 och är i dag ledande inom järn- och metallpulverbranschen. Slutproduk-terna finns främst inom bilindustrin och produkter som används i och kring hemmet (vitvaror, handverktyg mm). Omsättningen under 2007 uppgick till 5 838 Mkr (5 123) och resulta¬tet före skatt uppgick till 562 Mkr (525). Höganäs är noterat på OMX Nordic Exchange Stockholms Mid Cap-lista. För ytterligare information besök vår hemsida www.hoganas.com

Höganäs utvecklar, tillverkar och marknadsför järn- och metallpulver. Pulvret används i komponent- tillverkning, svetselektrodtillverkning, kemi och metallurgiapplikationer och termisk ytbeläggning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109