23948sdkhjf

Stort intresse från danska utställare

Center för Underleverantörer (CFU) har i samarbetet med den danska ambassaden i Stockholm arrangerat en stor gemensam monter på Elmia Subcontractors med 20 danska underleverantörer.
De 20 platserna som fanns har varit efterfrågade och det lyckades för CFU att samla en rad underleverantörer med en avancerad teknisk nivå. Totalt sett täcker företagen ett brett område från ytbeläggning, laserskärning, plastförarbetning till avancerad spåntagande bearbetning.

Jämfört med tidigare mässor är det tydligt att underleverantörerna har investerat kraftigt i marknadens mest avancerade utrustning – inte bara när det gäller effektivitet utan också i teknologi, berättar Knud Hareskov från CFU.

Stort intresse för försvars- och säkerhetsindustrin
Det är också tydligt att många av företagen satsar på order inom ett mycket högteknologiskt område så som försvars- och säkerhetsindustrin och de håller på att kvalificera företagen till detta. En medverkande orsak är säkert att Danmark ska investera i nya kampflyg som ska ersätta F16 – något som kan leda till stora motköpsplikter i Danmark. Speciellt SAAB har varit mycket aktiva med Gripen. SAAB arrangerar också ett informationsmöte för danska utställare under mässan tillsammans med den danska ambassaden.

De 20 danska utställarna är:
Yuksel
NFI
Termax
El Platek
Chem-Tec
AB-Metal
ACO Plast
HAI Horsens
DanSystem
Tool Denmark
Jan Bach Maskinfabrik
Nordic-Casting
Almexa
La Cour & Faber A/S
Hosta Industries A/S
JKP Produktion
Treco A/S
Aalborg Aluminium
Pipteck
IndustriSupply

Källa: CFU

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078