23948sdkhjf

Storbråket på Volkswagen över

Bråket mellan VW och underleverantör är löst.
Konflikten har lett till att sex tyska fabriker stått stilla i lika många dagar. Knappt 28.000 anställda påverkades. Det rapporterar Bloomberg News på tisdagen.

Förhandlingar uppges ha pågått under natten. Produktionen av fordon av typen Golf och Passat var stoppad då Volkswagen inte fick åtkomst till komponenter vad gäller säten och transmission.

Det var två av Sarajevobaserade Prevent Groups dotterbolag som inledde bråket.

"Jag tror de (Volkswagen) har en attityd mot sina underleverantörer som är lite för tuff", säger Michael Fuchs, politisk representant hos Angela Merkel.

"Jag tror inte det här kommer hända igen", menar Sascha Gommel, analytiker vid Commerzbank. Han beräknar att produktionsstoppet potentiellt sänker vinsten med 70 miljoner euro per vecka.

"Du riskerar verkligen affärsverksamheten genom att göra så här", menar han.

Volkswagens aktie sköt upp 2,1 procent på Frankfurtbörsen på nyheten. Men det är inte säkert att problemen är över helt. Den tyska finansmarknadsmyndigheten Bafin undersöker nu om bolaget var för sent med att informera marknaden kring dispyten. VW väntade ända till på måndagen med att skicka ut ett pressmeddelande i ärendet.

Prevent leds av den bosniske affärsmannen Nijaz Hastor som har gjort flera offensiver i den tyska fordonsindustrin de senaste åren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.085