23948sdkhjf

Biosensors utvecklingsarbete snabbar på

Biosensors utvecklingsarbete går snabbare än planerat tack vare att större resurser och mer kapital har kunnat sättas in i utvecklingsarbetet i Tyskland.
Biosensors utvecklingsarbete går snabbare än planerat tack vare att större resurser och mer kapital har kunnat sättas in i utvecklingsarbetet i Tyskland. Förvärvet av den kompletterande teknologi och etablering av Biosensor GmbH har lett till genombrott för en sortimentsbreddning.

Redan under första halvan av 2009 kommer Biosensor att lansera en detekteringsutrustning riktad mot de kundgrupper som ställer de högsta användarkraven.. Det är utrustning som detekterar 12 substanser simultant och är väsentligt mindre och lättare än dagens utrustning. Betatester av den nya utrustningen har visat att analystider ner mot 30 sekunder är möjligt. Initialt kommer Biosensors marknad för denna utrustning att omfatta de kunder inom narkotika- och sprängämnesdetekteringen som man inte nått med befintligt system, dels på grund av dagens analystid på 60 sekunder varit för lång, dels för en begränsning i fyra simultant detekterbara substanser. Den nya utrustningen möjliggör dessutom att vi når nya marknader och segment.

Teknikgenombrottet innebär också att bolaget har kunnat påbörjat utvecklingen av en handburen utrustning till mobilt användande. Ett segment där idag stora volymer av mobil utrustning används är framförallt säkerhetsindustrin och trafikpolisen. Denna utrustning planeras att lanseras under 2010.

Källa: Biosensor

Om företaget
Biosensor är ett svenskt företag, beläget i Solna. Bolaget är noterat på AktieTorget. Företaget har utvecklat en unik teknologi för detektering av spårämnen, baserad på bioteknologiska sensorer. Denna teknologi detekterar simultant både sprängämnen och narkotika i mycket små mängder. Teknologin utmärker sig genom sin säkra detekteringsförmåga i kombination med den låga graden av falsklarm utanför labbmiljöer. Biosensors kunder kommer från polisväsendet, säkerhetsföretag, tull, militär, kriminalvård och beroendevård över hela världen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094