23948sdkhjf

ABB-roboten YuMi får kinesiskt pris

Den samarbetande roboten utnämns till ”2016 Best Industrial Robot". Marknaden för robotar till industrin växer snabbt i Kina.
Priset som avser teknisk innovation och applikationsutveckling delades ut vid CIROS, Kinas internationella robotmässa, i Shanghai.

YuMi belönades med utnämningen Golden Finger som en av de bästa industriella robotarna 2016 på CIROS, Kinas internationella robotmässa i Shanghai. CIROS är ett samarrangemang av China Machinery Industry Federation och China Robot Industry Alliance, och det är ett av de tre största robotteknikarrangemangen i världen.

En av fyra robotar som säljs i dag säljs i Kina, som är världens ledande tillväxtmarknad för robotindustrin. Enligt International Federation of Robotics såldes omkring 68.000 enheter i Kina under 2015, vilket är en sjuttonprocentig ökning från 2014.

Inom branscher som personlig elektronik förändras tillverkningens karaktär av behovet av mer anpassade produkter och förväntningar på högre kvalitet. Produktionen håller på att växla över från massproduktion av samma produkt under lång tid till produktion av små serier av mer diversifierade produkter under kortare perioder. ABB:s robotlösning, YuMi, har tagits fram specifikt för att hjälpa konsumentelektronikbranschen att möta dessa utmaningar.

”Det finns en exceptionellt stor passion för innovation här i Kina. ABB arbetar nära sina kunder för att kunna hjälpa dem med omvandlingen av deras tillverkning och med att hitta nya vägar till framtidens flexibla och effektiva fabrik redan i dag. Samarbetande automation kommer helt säkert att spela en stor roll på denna resa”, säger Sami Atiya, chef för ABB-divsionen Discrete Automation and Motion.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094