23948sdkhjf

Ferronordic Machines ser oförändrad rysk marknad andra halvåret

Blir distributör till Dresstas bulldozrar och har refinansierat kreditavtal.
Minskningen av marknaden för nya anläggningsmaskiner verkar ha avtagit, men marknaden under första halvåret var ändå 10-15 procent lägre än under motsvarande period förra året. Ferronordic förutser inga väsentliga förändringar i marknadsläget innan årets slut, enligt delårsrapporten på måndagen.

"Efter kvartalets slut har vi även utsetts till officiell distributör för Dressta-bulldozrar och rörläggare över hela Ryssland. Tillägget av Dressta-bulldozrar passar perfekt in i vårt produkterbjudande och förbättrar våra möjligheter att erbjuda helhetslösningar till våra kunder. Detta är helt i linje med vår strategi att utnyttja vårt nätverk för att distribuera kompletterande produkter. Vi tar även över ansvaret för eftermarknaden för den existerande maskinparken", skriver vd Lars Corneliusson.

Bolaget uppger också att det sedan den senaste rapporten har refinansierat sina kreditavtal. Sammanlagt har bolaget nu 1.500 miljoner rubel i bekräftad finansiering tillgänglig från två olika banker.

"Tack vare vår nettokassaposition är vi inte i behov av denna finansiering i dagsläget, men det ger säkerhet för bolaget framöver i dessa svåra tider", menar Lars Corneliusson vidare.

Ferronordic Machines är auktoriserad återförsäljare för Volvo Construction Equipment och Terex Trucks i Ryssland. Bolaget är även officiell återförsäljare för Dressta i Ryssland. I vissa delar av Ryssland har Ferronordic Machines även utsetts till eftermarknadsåterförsäljare för Volvo och Renault Trucks, samt återförsäljare för Volvo Penta. Bolaget är väl etablerat i samtliga federala distrikt med nästan 70 anläggningar och cirka 750 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093