23948sdkhjf

Volvo Aero och GE i samarbete

Volvo Aero och General Electric inleder ett strategiskt samarbete omkring F414-motorn med hänblick på försäljning av Gripen Next Generation till Norge.
Volvo Aero och General Electric har undertecknat en avsiktsförklaring om ett strategiskt samarbete beträffande F414-motorn. Avsiktsförklaringen syftar till en möjlig försäljning av Gripen Next Generation till Norge.

Volvo Aero Corporation och GE Aviation (GE), en affärsenhet inom General Electric Company, har ett långsiktigt strategiskt samarbete vad gäller GE:s F414-motor. Volvo Aero är ett av flera företag som delar riskerna och intäkterna inom F414-programmet och man tillverkar ett flertal motorkomponenter.

Nu har en avsiktsförklaring undertecknats av Volvo Aero Corporation, Volvo Aero Norge AS - ett majoritetsägt dotterbolag till Volvo Aero Corporation - och GE, vilket konsoliderar samarbetet i syfte att hitta möjligheter för norsk industri att få till stånd potentiella motköps- och industrirelaterade samarbetsåtaganden som godtas av Gripen International (Gripen). Gripen tillverkar och säljer Gripen , vilken drivs av en variant av F414-motorn, nämligen F414G.

Volvo Aero Corporations närvaro i Sverige och Norge är stark, med många möjligheter till motköpsavtal vad gäller teknik, utveckling, produktion och produktstöd i samband med den norska regeringens eventuella upphandling av Gripen Next Generation.

"Vi hoppas att avsiktsförklaringen resulterar i ett utvidgat samarbete med GE. Vi ser stora möjligheter, i synnerhet på tillverkningssidan i Norge", säger Odd Tore Kurverud, vd för Volvo Aero Norge AS.

Gripen International ingår i Saab-gruppen.

Källa: Volvo Aero
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094