23948sdkhjf

LKAB: Ny kommunikationsdirektör

LKAB Lotta Fogde blir LKABs kommunikationsdirektör.
LKAB Lotta Fogde blir LKABs kommunikationsdirektör

I det expansiva skede LKAB befinner sig i, ökar behovet av omvärldskontakter. LKAB förstärker koncernledningen med en kommunikationsdirektör med placering i Luleå. Lotta Fogde tillträder tjänsten den 10 november 2008.

- Med rekryteringen av Lotta Fogde får LKAB ett efterlängtat tillskott av strategiskt och operativt kommunikationskunnande i koncernen och en viktig drivkraft i hållbarhetsfrågor, säger Ola Johnsson, vd och koncernchef.
- Nu höjer vi ambitionsnivån i våra relationer med omvärlden. Vi står exempelvis inför stora utmaningar kommunikationsmässigt genom besluten om nya huvudnivåer i gruvorna i Malmberget och Kiruna. Nya huvudnivåer innebär påverkan på orterna i form av samhällsomvandlingar och dessa utmaningar skall vi hantera tillsammans med våra intressenter i kontinuerlig dialog.

- LKAB är en av Sveriges bäst bevarade företagshemligheter, säger Lotta Fogde. Bolaget tillverkar världens mest miljövänliga järnmalmspellets och är ett av Sveriges lönsammaste industriföretag. Jag ser fram emot att arbeta med hållbarhetsfrågor och kommunikation i vid mening i ett internationellt spjutspetsföretag med stolt historia och långsiktigt framtidsperspektiv.

Lotta Fogde är 42 år och kommer närmast från egen verksamhet, bland annat som ledarkolumnist i Dagens Nyheter. Tidigare har hon arbetat åtta år i Regeringskansliet, varav 4,5 år som statssekreterare i UD och Näringsdepartementet. Lotta Fogde har dessutom bred erfarenhet som journalist från radio, TV och tidningar i både Sverige och USA. Hon har en amerikansk universitetsexamen (B.A.) i statskunskap och har även studerat nationalekonomi vid Stockholms Universitet.

För frågor kontakta gärna:
Ola Johnsson, vd och koncernchef LKAB, telefon 0920-381 00
Lotta Fogde, tillträdande kommunikationsdirektör LKAB, telefon 070-562 85 36

LKAB
är en internationell och högteknologisk mineralkoncern som producerar järnmalmsprodukter till stålindustrin samt andra mineralprodukter till många olika branscher och användningsområden. Koncernen har drygt 3 800 anställda och består av ca 30 bolag i ett 15-tal länder. Omsättningen för årets nio första månader 2008 uppgick till ca 17,6 miljarder kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11