23948sdkhjf

Uddeholm Tooling skär bort 50 jobb

Uddeholm Tooling i Hagfors bantar bort 50 jobb redan från den 30 november.
Vikande orderingång och tilltagande lågkonjunktur gör att Uddeholm Tooling i Hagfors inte förlänger kontrakten för visstidsanställda från den 30 november. 50 personer mister därmed sina jobb.

Företagets kunder skär ner på sina lager, vilket kan märkas i orderboken.

Uddeholm Tooling anpassar sig nu till nedgången i konjunkturen och förbereder sig samtidigt på ökad produktionskapacitet. Företaget erbjuder en del visstidsanställda förlängda kontrakt på två månader.

Uddeholm är leverantör och tillverkare av verktygsstål med ca 3 500 anställda över hela världen. Uddeholms rötter kan spåras nästan 350 år tillbaka. År 1668 byggde Johan Karlström en hammarsmedja och ett stålverk i Stjärnsfors, Uddeholm.

Källa: NWT

Om företaget
Uddeholm Svenska AB är Uddeholms marknadsbolag i Sverige och har så varit i mer än 100 år. Så länge har vi funnits som en säljenhet på den svenska marknaden. Nu finns vi koncentrerade på 3 orter – Göteborg (regionkontor/lager), Växjö/Anderstorp (regionkontor/lager) och Eskilstuna (regionkontor). Dessutom har vi nära tillgång till Uddeholms centrallager i Hagfors på 10 000 ton verktygsmaterial och ca 4000 artiklar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.128