23948sdkhjf

Siemens vinner kontrakt värt 100 miljoner euro

Helsingfors stadstrafik (HST) anlitar Siemens för leverans av ett förarlöst tunnelbanesystem till ett värde av omkring 100 miljoner euro.
I samband med att Helsingfors tunnelbanenät renoveras kommer ett förarlöst tunnelbanesystem tas i drift i den finska huvudstaden år 2013. Renoveringen kommer att utföras utan avbrott i trafiken och utan ersättningar av befintliga tåg.

Helsingfors stadstrafik HST anlitar Siemens för att leverera det automatiska styrsystemet, driftledningscentral, signalsystem och fordonsdator tillsammans med skärmdörrar och dynamiskt system för passagerarinformation.

Det nya systemet kommer att klara ett större antal passagerare som kommer att få bekvämare resor eftersom tidsintervallet mellan tågen kommer att minskas från fyra minuter till två minuter.

Det automatiska systemet Trainguard från Siemens är redan i bruk i Paris, Peking, New York och Guangzhou och kommer att tas i användning i Alger, Budapest, Istanbul, Barcelona, Nanjing och São Paulo. Dessutom har Siemens, i samband med renovering, infört förarlös tunnelbana i Nürnberg, Tyskland, och håller på att modernisera en del av Paris tunnelbana.

Källa: Siemens
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.113