23948sdkhjf

Lexus IS 250 förnyas

Toyota Sweden AB: Nu uppgraderas Lexus IS 250 med nya former och färger, exteriört såväl som interiört.
Toyota Sweden AB

Lexus IS 250 förnyas

Nu uppgraderas Lexus IS 250 med nya former och färger, exteriört såväl som interiört. Bromsar, hjulupphängning och styrning har också förbättrats för ökad körkomfort och säkerhet. Den omfattande standardutrustningen har dessutom uppgraderats med det avancerade säkerhetssystemet VDIM (Vehicle Dynamics Integrated Management) som tidigare endast fanns i de större Lexus-modellerna.

IS 250-modellen tar nu ytterligare ett steg i utvecklingen av Lexus formspråk "L-Finesse". Fronten med både grill och stötfångare har förfinats och förlängts något och bidrar, tillsammans med större luftintag, till en mer kraftfull karaktär i designen. Andra exteriöra nyheter är LED-blinkers i ytterbackspeglarna, som numera fälls in automatiskt när dörrarna låses. Bakljus och bakre stötfångare har också fått ett nytt, mer kraftfullt utseende. Nya 17- och 18 tums fälgar samt två nya färger.

För ökad komfort har IS 250 nu nyckellöst lås- och tändningssystem, Card Key, som standard i alla utföranden. Även interiört har modellen vidareutvecklats. Trefärgskombina­tionen i kupén har nya färger, dessutom erbjuds även två olika typer av lädersäten; en med mjukt läder och en med perforerat läder som även innefattar inbyggd ventilation.

Modeller med automatlåda har växelpaddlar i ratten för den som önskar snabb och sportig växling. Den sexväxlade manuella växellådan är även den vidareutvecklad, liksom koppling, styrning och hjulupphängning.

Lexus unika säkerhetssystem Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM) är nu standard i alla IS 250-modeller. Systemet övervakar och samordnar bilens samtliga säker­hetsfunktioner - ABS-bromsar, bromsassistans, antispinn- och antisladdsystem och styrning. Som tillval finns även Lexus Pre-Crash Safety system, som automatiskt bromsar bilen och stramar åt bilbältena om en kollision förefaller oundviklig.

-------------------

För ytterligare information kontakta:

Bengt Dalström, Information & PR, Toyota Sweden AB, tel 08-706 71 00, pr@toyota.se

Toyota tillverkade 9,37 miljoner fordon 2007 varav 808 000 i Europa och säljs i mer än 170 länder. Samtliga 67 fabriker och Toyota Sweden är miljöcertifierade enligt ISO 14001. Försäljningen av hybridmodeller från Toyota 2007 översteg 430 000 och målet är en årlig produktion på över 1 miljon hybrider tidigt 2010. Serietillverkningen startade med Toyota Prius 1997 och idag har Toyota 12 hybridmodeller i produktion. Samtliga Toyotas personbilsmodeller är miljödeklarerade.

Serieproduktion av Toyotas lyxbilsdivision Lexus startade 1989 och finns idag i mer än 60 länder. 2007 tillverkades 500 000 Lexus fördelat på 8 modeller. I Europa finns 5 modeller varav 3 med hybridteknik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093