23948sdkhjf

Novacast tillsätter ny VD för Swepart Verktyg AB

Janni Dimovski, idag VD på Industriellt Utvecklingscentrum i Olofström (IUC), blir ny VD för SwePart Verktyg AB.
NOVACAST TILLSÄTTER NY VD FÖR SWEPART VERKTYG AB

Janni Dimovski, idag VD på Industriellt Utvecklingscentrum i Olofström (IUC), blir ny VD för SwePart Verktyg AB. Janni Dimovski är 43 år och har en lång och gedigen erfarenhet av produktions- och karossteknik efter bl a 17 år inom Volvokoncernen. När han lämnade Volvo 2004 för att bli VD för IUC var han chef för Volvos karossfabrik i Göteborg.

SwePart Verktyg AB förvärvades av NovaCast Technologies AB i september 2008. SwePart är Skandinaviens ledande fristående tillverkare av pressverktyg. Kunderna utgörs främst av några av Europas ledande fordonsgrupper såsom BMW, Volvo och Scania. Avsikten är nu att implementera den patenterade Camitotekniken från NovaCastdottern Camito AB inom SwePart och därigenom effektivisera SweParts produktion. Samtidigt blir SwePart en referensanläggning för det totala Camitokonceptet som även inkluderar effektiva bearbetningsmetoder och material från Camitos samarbetspartner Sandvik Coromant.

Tyringe den 28 oktober 2008

För ytterligare information från NovaCast kontakta:
Hans Svensson,
VD NovaCast Technologies AB,
070-565 22 50
hans.svensson@novacast.se

www.novacast.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
NovaCast Pressrelease 2008-10-28.pdf

Om NovaCast Technologies AB
NovaCast Technologies, noterat på OMX Nordiska börs (NCAS B), producerar och marknadsför förädlat gjutgods för framställning av verktyg till karosskomponenter samt programvaror för beredning, simulering och processkontroll, för effektivare produktionsprocesser för den globala fordonsindustrin och dess underleverantörer. Med Camitotekniken tillverkas gjutgods i ett stycke för framställning av verktyg för formning och pressning av fordonskarosser med en betydligt kortare ledtid än traditionella verktyg. Genom verktygstillverkaren SwePart besitter koncernen kompetens inom hela värdekedjan för framställning och försäljning av pressverktyg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125