23948sdkhjf

Husqvarna lanserar demoleringsrobot

I november startar produktionen av Husqvarnas första demoleringsrobot, en fjärrstyrd rivningsmaskin. Roboten ingår i det nya produktområdet Demoleringsrobotar som ska stärka koncernens ledande position inom maskiner för byggindustrin.
Marknaden för demoleringsrobotar växer stadigt och har sedan länge dominerats av en aktör. Under november tillverkar Husqvarna sin första demoleringsrobot, Husqvarna DXR 310, som ska komplettera Husqvarnas produktutbud till kunderna i byggbranschen.

"Användandet av demoleringsrobotar i samband med rivningsarbeten blir vanligare och arbetet utförs i huvudsak av samma entreprenadföretag som är kunder till oss på borr- och sågutrustning. Genom vårt breda distributionsnät har vi unika förutsättningar att möta byggindustrins ökande efterfrågan på demoleringsrobotar," säger Anders Ströby, VD för Husqvarna Construction Products.

Demoleringsrobotar används vid alla typer av rivningsarbeten, bland annat på platser där det är för riskfyllt för byggarbetare att vistas. Husqvarna DXR 310 är avsedd att användas inom området lätt demolering, inomhusarbeten, samt i känsliga miljöer inom t ex processindustrin och vid "tysta" rivningsarbeten där betongsax används.

Husqvarna DXR 310 börjar säljas under första kvartalet 2009. Försäljningen koncentreras till en början till Sverige och utvalda marknader i Europa. Därefter följer USA och resten av världen. Roboten är framtagen på Husqvarnas utvecklingsavdelning i Jonsered utanför Göteborg och börjar i november tillverkas i Huskvarna-fabriken.

Husqvarna DXR 310
Demoleringsroboten har en räckvidd på 5.5 m och är endast 78 cm bred för att kunna ta sig in genom dörröppningar och trånga passager. Roboten styrs via en fjärrkontroll som är utrustad med Bluetooth-teknologi.

Källa: Husqvarna Construction Products


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079