23948sdkhjf

Stans och Press varslar 14

Blekingeföretaget Stans och Press varslar 14 medarbetare om uppsägning.
Stans och Press i Olofström i Blekinge tillverkar plåtkomponenter till bland annat den tunga fordonsindustrin.

Företaget upplever en minskad orderingång och VD Per-Olof Clarin bedömer att konjunkturen kommer att försvagas ännu mer. Ledningen varslar därför elva kollektivanställda och tre tjänstemän vid fabrikerna i Villshult och Olofström.

Stans och Press har totalt 126 anställda.

Källa: Blekinge Läns Tidning

Om företaget
Stans & Press AB började som plåtämnesindustri i ”Plåtriket”, beläget i nordvästra hörnet av Blekinge. Bygdens långa verkstadstradition och gedigna kunskap om plåtbearbetning innebär en exklusiv kompetensplattform.
Än idag är stålplåt det ojämförligt största materialslaget i våra enheter även om rostfritt och aluminium har ökat rejält i vår produktion.

Stans & Press AB består idag av 4 produktionsenheter och är i huvudsak underleverantör till andra företag. Vi har modernast tänkbara utrustning och arbetar aktivt på att förvalta kunskapsarvet som vår personal har med sig. Våra produktionsenheter finns i Vilshult, Olofström, Ronneby och Blomstermåla.

Vi laserskär, stansar, nibblar, pressar, klipper och bearbetar stålplåt, rostfritt och aluminium. När det gäller vattenskärskärning hanterar vi även andra material såsom titan, grafit, sten, plaster och gummi. Stans & Press är naturligtvis kvalitetsgodkänt enligt ISO 9001:2000 och miljöcertifierad enligt ISO 14001:2004. Från och med 26 oktober 2007 är vi godkända enligt ISO TS 16949.

Vi bereder och konstruerar i Auto-CAD och 3D-CAD-program Pro/Engineer. Vår logistik är välutvecklad med ett modernt ERP- och EDI-system. Våra ledstjärnor är leveranssäkerhet, hög kvalitet och maximalt materialutnyttjande.

Vi har möjlighet att jobba med EDI-lösningar då det är intressant för kunden.

Vi är leverantör till kunder inom återvinningsbranschen som Norba, Wastec & JOAB. Kunder inom andra branscher är t.ex. Tetra Pak, Arkivator, Lundgrens, Alfa Laval med flera. Finnveden, Volvo AB och Dynapac Compaction kompletterar en bred kundbas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109