23948sdkhjf

Svea Legosmide väljer PNP Teknik

Största ordern i bolagets historia landad.
När Svea Legosmide i Katrineholm skulle investera för framtiden och ville ha en avancerad och framtidssäkrad maskin föll valet på en MicroStep MSF från PNP Teknik. Ordern är värd drygt 5 miljoner kronor och är den största i PNP:s historia:

– Vi på PNP har över 15 års erfarenhet av att sälja CNC-styrda skärmaskiner men det här är vår första laserskärmaskin, vilket gör att vi nu bryter ny mark., säger Philip Marriott, vd PNP Teknik.

Den nyinköpta lasern är utrustad med en IPG 6 kW laserresonator, ett 5-axligt HighYag laserhuvud för 3D-skärning och automatisk fokus. Maskinen har även MicroSteps patenterade system för kalibrering av 3D-huvudet, ACTG vilket garanterar optimal kvalitet i produktionen. Dessutom har Svea Legosmide investerat i MicroSteps nya egentillverkade system för automatisk plåthantering vilket ger en riktigt hög automationsgrad i maskinen.

Förbättrad tillverkning
Svea Legosmides verksamhet innefattar laserskärning, varmsmide, härdning, montering, blästring, anlöpning och borrning och för dem innebär investeringen en ökad maskinkapacitet och kvalitet.

Om PNP
MicroStep är Europas ledande tillverkare av CNC-styrda skärmaskiner för plasma, laser, waterjet och gas. Med en hög grad av integration och automation runt om skärmaskinen bygger man in sina lösningar i kundernas produktion för att ytterligare erbjuda en högre grad av effektivisering i produktionsprocessen.

PNP Teknik AB är ett ungt företag med lång erfarenhet av skärsystem. Utöver MicroStep har PNP svensk agentur för bland annat Kemper, Tecnomec och Deratech.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078