23948sdkhjf

Assa Abloy flyttar fabrik från Västbanken

Assa Abloy meddelar att den uppmärksammade enheten Mul-T-Lock i Barkan på Västbanken utan tveksamhet ska flyttas.
Ett pressmeddelande från Diakonia på tisdagen uppmärksammade att Assa Abloy driver en fabrik, Mul-T-Lock, som ligger i en illegal israelisk bosättning på Västbanken. Fabriken ligger i industrizonen Barkan som är en del av den israeliska bosättningen Ariel.

I pressmeddelandet från Diakonia uttalar generalsekreterare Bo Forsberg:”- När Assa Abloy väljer att investera inom en illegal bosättning, så investerar de också i fortsatt mänskligt lidande, för både israeler och palestinier. Det innebär även att det svenska företaget bidrar till att motverka fredsprocessen, eftersom bosättningspolitiken är ett av de största hindren för denna process.”

Assa Abloy svarar i ett pressmeddelande att det inte råder någon som helst tveksamhet om att enheten ska flyttas, och att en intern inredning endast arbetar med de praktiska förutsättningarna för flytten.

Assa Abloy förklarar att etableringen och grundinvesteringen gjordes 1984, innan Mul-T-Lock förvärvardes. Bolaget beklagar att det inte tidigare internt har uppmärksammats att det är olämpligt att ha en produktionsenhet på Västbanken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078