23948sdkhjf

CybAero: Extra bolagsstämma

Styrelsen i CybAero AB (publ) har beslutat kalla till extra bolagsstämma den 13 november 2008...
CybAero

EXTRA BOLAGSSTÄMMA CYBAERO

Styrelsen i CybAero AB (publ) har beslutat kalla till extra bolagsstämma den 13 november 2008 och föreslår att stämman bland annat beslutar om genomförande av en företrädesemission. Emissionen ska säkerställa bolagets likviditet och finansiera en ökad exportsatsning och utveckling av bolagets nya produkt MALLS.

CybAero står inför flera avgörande och spännande händelser. Sedan i våras har samtal förts med flera internationella industriella parter beträffande strategisk samverkan. Styrelsen bedömer att dessa samtal kan slutföras inom 3- 6 månader vilket kommer att påverka bolaget i positiv riktning.

Flera stora aktörer på marknaden för UAS (Unmanned Aerial Systems) bedömer att marina tillämpningar kommer att bli aktuella tidigare än beräknat. CybAero har nyligen beviljats 3 Mkr av Vinnova för att utveckla ett system för start och landning av företagets UAVprodukter från fartyg och båtar. Systemet kallas MALLS (Mobile Automatic Launch and Landing Station) och patent beviljas av Patent- och registreringsverket. Baserat på denna information har bolagets styrelse beslutat intensifiera arbetet med MALLS.

Arbetet med leveransen av 7 stycken APID-helikoptrar till Förenade Arabemiraten (UAE) fortgår, men har drabbats av ytterligare förseningar. Bolaget har inte fått tillgång till testfält i UAE i den utsträckning som planerats och krävts för färdigställande. Bolaget kommer därför att intensifiera testverksamheten i Sverige för att kunna verifiera produkten och därefter genomföra acceptansflygningar i UAE för kunden. Leveransen bedöms nu kunna slutföras under Q2 2009.

Samtidigt har CybAero kunnat konstatera ett väsentligt ökat intresse för bolagets produkter, både från civila samt säkerhets- och försvarsorienterade kunder från stora delar av världen. Bolagets orderstock är idag närmare 15 Mkr och offertvolymen cirka 90 Mkr.

Flytten av bolagets huvudkontor till FMV:s område på flygbasen Malmen i Linköping har stärkt utvecklingsmöjligheterna ytterligare. Närheten till både FMV:s kompetens och erfarenhet samt övrig flygrelaterad verksamhet har stort värde för bolaget.

2008-10-21

För mer information:
Mikael Hult, VD, CybAero
Telefon: 013-465 29 01
e-post: mikael.hult@cybaero.net

Läs på webben: www.cybaero.net

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
CybAero Kallelse till extra bolagsstämma.pdf

Mer information från beQuoted
Nyhetssida CybAero

OmCybAero:
CybAero utvecklar och tillverkar autonoma obemannade helikoptrar (s k VTOL UAV) med tillhörande sensorsystem. Systemen kan användas för både försvarsverksamhet och civila uppdrag och anpassas till varje kunds specifika behov. CybAero startades 2003 men grunden lades redan 1992 genom ett forskningsprojekt som bedrevs i samarbete mellan Linköpings universitet och nuvarande FOI (Totalförsvarets forskningsinstitut). CybAero har sitt huvudkontor i Linköping, säljbolag i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten samt dotterbolag i Stamford Connecticut, USA. Koncernen har ett 20-tal verksamma medarbetare. Bolaget är listat på OMX First North och Mangold Fondkommission, tel: 08-503 01 550, är Certified Adviser och likviditetsgarant.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094