23948sdkhjf

SSAB investerar i nischstål

SSAB investerar 460 miljoner USD i en ny toppmodern härdningsanläggning. Anläggningen fyrdubblar kapaciteten för kylda stål.
SSAB tillkännager i dag att bolaget har valt Mobile, Alabama, som platsen för en ny toppmodern härdningsanläggning. Investeringen kommer att öka den befintliga anläggningens kapacitet för kylda stål från 100 000 till 400 000 ton och skapa cirka 180 nya arbetstillfällen. Investeringen är en del av investeringsprogrammet som presenterades i augusti 2008.

I april 2008 uppgav SSAB att bolaget hade för avsikt att öka härdningskapaciteten för grovplåt i USA. Efter en omfattande utredning har Mobile valts som platsen för den nya härdlinjen samt andra förbättringar.

- Investeringen bekräftar på nytt SSAB:s inriktning på kylda stål och vårt åtagande att tillgodose kundernas ökande efterfrågan på sådana produkter. SSAB kommer att utveckla sin redan starka produktionsbas i USA ytterligare, både i Mobile och Montpelier, och vi kommer att fortsätta att förstärka vår strategi att vara den globala ledaren inom höghållfasta stål, säger Olof Faxander, SSAB:s koncernchef.

- Den här investeringen stärker vår marknadsposition inom kylda stål. Vi vill tacka de myndigheter och andra intressenter, i både Iowa och Alabama, som har arbetat för att stödja denna satsning, säger David Britten, divisionschef för SSAB:s division Nordamerika.

Härdlinjen kommer att tillverka kylda stål som används inom tillverknings- och verkstadsindustrin i applikationer där det krävs högre hållfasthet, slitstyrka och seghet än vad ordinära stål kan erbjuda.

Investeringen på totalt 460 miljoner USD består av en ny härdlinje, avancerad efterbehandling, profilstyrning av valstjockleken i valsverket och en anläggning för vakuumtankavgasning.

Investeringen är en del av det investeringsprogram för koncernen som presenterades i augusti.

Projektet kommer att innebära cirka 180 nya arbetstillfällen till SSAB:s stålverk i Mobile. Byggstarten sker 2009 och tillverkningen kommer att påbörjas 2011.

Källa: SSAB



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.225