23948sdkhjf

Uddcomb i bromsad växt

Helsingborgsföretaget Uddcomb vill gärna växa – men bristen på utbildade ingenjörer bromsar planerna.
Helsingborgsföretaget Uddcomb märker inte lågkonjunkturen. Eftersom de jobbar inom energisektorn, i huvudsak mot kärnkraftsindustrin, märker Uddcomb inte av den generella lågkonjunkturen för energi behövs ju alltid oavsett konjunktursvängningar.

Just nu befinner branschen sig i en expansiv fas med effekthöjningar, moderniseringar och säkerhetsuppgraderingar, berättar VD Agneta Nestenborg för Helsingborgs Dagblad.

Det som bromsar Uddcomb är bristen på utbildade ingenjörer. Företaget jobbar med projektering, analys, beräkning, konstruktion och svetsanalys, och har kontor i Helsingborg och Karlskrona. Bara i Helsingborg sysselsätter man 60 ingenjörer, men de borde vara fler. Redan nu har Uddcomb behov av 15 nya beräkningsingenjörer och Agneta Nestenborg räknar med att nyanställa minst 30 personer inom de närmaste 3 åren.

Lågkonjunkturen är inget som bekymrar, men bristen på kompetent personal kan vara gränssättande för mängden av uppdrag som Uddcomb kan ta in.

Sedan 2006 har antalet anställda ökat från 120 till 160 och det är i första hand i Helsingborg man nyanställer.

Källa: HD

Om företaget
Uddcomb Engineering AB erbjuder tekniska lösningar för att öka prestanda, tillgänglighet och säkerhet i kundernas anläggningar. Våra uppdrag varierar från mindre enskilda tjänster till stora projekt som spänner över flera år, inom Sverige och internationellt.

Våra kompetenser finns inom projektering, analys, beräkning, konstruktion och svetsteknik. Vi verkar huvudsakligen inom det processtekniska och mekaniska området, där vi erbjuder tjänster i form av total-åtaganden eller som enskilda uppdrag.

Vi strävar efter ett strategiskt samarbete med våra nyckelkunder. Vår verksamhet kännetecknas av spetskompetens, hög leveranssäkerhet och kostnadseffektiva lösningar.

Uddcomb Engineering är organiserat i tre affärsområden och två teknikområden. Företaget har ca 160 anställda i Karlskrona och Helsingborg. Uddcomb Engineering AB är ett helägt dotterbolag till världens ledande kärnkraftsföretag AREVA NP, ett AREVA- och Siemens-bolag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078