23948sdkhjf

Gearwheel lanserar växlat rullstolshjul 21-24 oktober

Den 21:e oktober lanseras Gearwheel på Tekniska Mässan i Stockholm.
Science Park Jönköping

Gearwheel lanserar växlat rullstolshjul

Den 21:e oktober lanseras Gearwheel på Tekniska Mässan i Stockholm. Gearwheel är det första hjulet på marknaden som ger användaren möjlighet att själv bestämma drivhjulens utväxling på en manuell rullstol. För vissa rörelsehindrade grupper betyder detta att användaren själv kan ta sig över hinder som trösklar, heltäckningsmattor och uppförsbackar där man tidigare behövt använda andra hjälpmedel såsom eldriven rullstol eller personlig assistent.

Den patenterade tekniken i Gearwheel bygger på kombinationen av växelnavet och den idag obligatoriska snabbkopplingen, så kallad "quick release". Hjulet kopplas på i ett steg via quick release-axeln, inga separata delar eller extra monteringsmoment behövs. Förutom att minimera risken för skador med lösa detaljer, underlättar det för den som enkelt vill byta hjul beroende på aktivitet och miljö. Växelspaken placeras på valfritt ställe och styr båda hjulen samtidigt. Vid ett eventuellt vajerbrott växlar naven automatiskt ned till första växeln för att säkerhetsställa att hjulen inte är låsta i en tung växel.

För mer information kontakta:
Christofer Sörqvist, vd
E-post: chris@gearwheel.se
Mobil: 073-506 90 20

Gearwheel AB
Gjuterigatan 9
553 18 JÖNKÖPING

Gearwheel AB i Science Park Jönköping utvecklar unika tekniska lösningar som gör det möjligt för rörelsehindrade att leva ett mer aktivt liv. Företaget startade år 2005 och ägs idag av grundaren Christofer Sörqvist, Innovationsbron och Jönköping Business Development.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.081