23948sdkhjf

Motoman på Tekniska Mässan 21-24 oktober

Nya MotoGrind – intelligent robotslipning av komplexa geometrier.
PRESSINBJUDAN TEKNISKA MÄSSAN
Nya MotoGrind – intelligent robotslipning av komplexa geometrier

Med MotoGrind introducerar systemleverantören Motoman en helt ny grad- och slipcellsapplikation. Med ny laserteknik minimeras installationstiden då traditionella steg som manuell programmering och kalibrering försvinner. Resultatet är en helautomatisk och kostnadseffektiv process.

MotoGrind är en helt ny produkt som lanseras vid årsskiftet men alltså redan nu visas i en demonstrationscell under Tekniska Mässan den 21-24 oktober.

– Finessen med systemet är att scanningen, som sker med laser, och dess integrering med mjukvaran gör att roboten kalibrerar robotprogrammet automatiskt. Användaren slipper på så sätt göra omfattande och tidskrävande justeringar av sina robotprogram. Därför lämpar sig applikationen MotoGrind extra väl till bearbetning av komplexa geometrier, säger Carl-Johan Hallengren, produktansvarig hos Motoman.

Applikationens offline-programmering gör systemet kostnadseffektivt också för bearbetning av små serier tack vare sin automatiska online-kalibrering.

MotoGrinds laserscanner kan också användas till kvalitetskontroll av objekt samt för att hitta slumpmässiga fel i gjutgodset. Med den informationen kan exempelvis punktbearbetning av upptäckta fel göras innan det optimerade huvudprogrammet kör igång. Under mässan demonstreras laserinläsning och behandling av en armatur från Ostnor.

Tider:
Tisdagen den 21 – fredagen den 24 oktober

Plats:
Tekniska Mässan, Älvsjömässan, monter B15:21

För ytterligare information, kontakta:
Max Hasselblatt, pressansvarig
Tfn: 0707 – 713 714 eller 08 - 556 973 49
max.hasselblatt@informedia.se
Carl-Johan Hallengren, produktansvarig
Tfn: 073-204 89 05 eller 0480-417 905
carljohan.hallengren@motoman.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.157