23948sdkhjf

Scania lägger ner tillverkning

Tyska MAN tar över produktionen och istället startar ny tillverkning i Södertälje.
Det är tidningen LT som skriver att Scania just nu hjälper konkurrenten MAN att starta upp produktionen av lastbilsaxlar i en fabrik i tyska Salzgitter. Enligt källor till tidningen ska projektet leda till att tillverkningen av icke drivande axlar läggs ner i Södertälje.

– Alla har lovats fortsatt sysselsättning, säger Scanias presschef Hans-Åke Danielsson, som bekräftar att produktionen upphör i slutet av 2017.

I höst börjar Scania istället att tillverka växellådor som passar MAN:s lastbilar.

– Vi börjar leverera växellådor till MAN nu efter semestern och sedan kommer de från och med nästa år ta över monteringen av icke drivande axlar, framaxlar och stödaxlar, säger Hans-Åke Danielsson.

Nedläggningen ska alltså inte leda till uppsägningar i Södertälje. När 150 jobb successivt försvinner ska 200 andra jobb skapas när produktionen av växellådor ökar. Enligt Hans-Åke Danielsson räknar man med att all berörd personal ska få jobb i samma verkstad där de jobbar i dag.

– Hur många det blir vet jag inte i nuläget, men säg att det går åt något hundratal extra för att bygga växellådor när produktionen är i full gång, säger Hans-Åke Danielsson.
Kommentera en artikel (3)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109