23948sdkhjf

Glödhett orderläge hos Arvika Smide

All time high - Arvika Smide går bättre än någonsin. VD Bengt Lank berättar att orderstocken aldrig har varit så hög.
I början av september rapporterade Metal Supply att Arvika Smide såg ljust på framtiden. Men när september månad sammanställdes visade sig att företaget till och med hade nått ”all time high”.

VD Bengt Lank berättar att den sista september av orderläget sju procent bättre än 1 januari och att orderstocken aldrig har varit så hög. Arvika Smide leverear till lastbilsmarknaden och där har inbromsningen inte varit lika stor som i personbilbranschen. Prognosen pekar uppåt så långt som till 3012.

Vilka kedjeeffekter som kommer i släp på finansoron kan man dock inte spå om. Arvika Smide har upplevt att vissa kunder har blivit sämre på att betala, berättar Bengt Lank. Men i övrigt är VDn positiv – orderna flyter in och man har nya planer på gång som kan betyda nya kunder och ökad produktion.

Arvika Smide sysselsätter omkring 100 personer.

Källa: NWT

Om företaget
Arvika Smide är en av Skandinaviens ledande producenter av sänksmide, den vanligaste och mest tillämpbara smidesmetoden, inte minst inom fordonsindustrin.

Arvika Smide erbjuder ett helhetsgrepp kring hela produktionskedjan, från utveckling och verktygstillverkning till slutförandet av smidesprocessen. Vi har också resurser att kombinera smidesprocessen med friktionssvetsning där smidda detaljer sammanfogas till kompletta enheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094