23948sdkhjf

Starkt resultat från SKF

SKF:s niomånadersrapport har precis publicerats nu på morgonen. VD Tom Johnstone uttalar: - Vi levererade ett mycket starkt resultat för tredje kvartalet.
Stark försäljning, rörelseresultat och marginal i tredje kvartalet

Tom Johnstone, vd och koncernchef:
”Vi levererade ett mycket starkt resultat för tredje kvartalet. Mot slutet av kvartalet emellertid, med dramatiska händelser på finansmarknaden, blev volymerna lägre huvudsakligen inom vår fordonsverksamhet, medan volymerna inom vår industriverksamhet var fortsatt starka. För fjärde kvartalet förväntar vi oss en något lägre efterfrågan både jämfört med tredje kvartalet i år och fjärde
kvartalet föregående år. Som ett resultat av detta har vi förstärkt våra aktiviteter som påverkar kostnads- och kapitalsituationen inom koncernen”.

Utveckling under tredje kvartalet 2008
(beräknat i lokal valuta exkl. struktureffekter och jämfört med samma period föregående år)
Försäljningen var högre för koncernen totalt samt för i Europa och Latinamerika, för Asien och Latinamerika var den påtagligt högre. För Industrial Division och Service Division var försäljningen påtagligt högre och för Automotive Division var den relativt oförändrad.

Tillverkningsnivån för tredje kvartalet 2008 var oförändrad jämfört med andra kvartalet 2008 och något högre än tredje kvartalet föregående år.

Marknadsutsikter för fjärde kvartalet 2008
Utifrån nuvarande antaganden förväntas efterfrågan på SKFs produkter och tjänster bli något lägre under fjärde kvartalet både jämfört med tredje kvartalet i år (säsongsjusterat) och med fjärde kvartalet föregående år. Efterfrågan förväntas bli något lägre i Europa och i Nordamerika, i Latinamerika högre och i Asien påtagligt högre. Ur ett divisionsperspektiv förväntas
efterfrågan bli högre för Industrial Division, något högre för Service Division och påtagligt lägre för Automotive Division.

Tillverkningsnivån för koncernen kommer att vara lägre under fjärde kvartalet på grund av lägre efterfrågan och för att minska varulager.

Se hela rapporten på SKFs webbplats
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125