23948sdkhjf

Gunnebo AB blir medlem i Clean Shipping Project

Säkerhetskoncernen Gunnebo har blivit medlem i Clean Shipping Project.
Gunnebo AB

Gunnebo AB blir medlem i Clean Shipping Project

Säkerhetskoncernen Gunnebo har blivit medlem i Clean Shipping Project. Projektmedlemmar, förutom Gunnebo, är tolv av Sveriges största importörer och exportörer med ett gemensamt mål: att minimera miljöpåverkan av sjöfart.

Sjöfarten som transportmedel har potential att ge låg miljöpåverkan. På grund av att sjöfartsindustrin verkar på ett internationellt plan har den inte haft lika stora påtryckningar när det gäller miljön som landbaserade transportsätt. För tillfället har sjöfartsindustrin stora och växande miljöproblem som det nu är dags att råda bot på. Ett sätt att få sjöfartsindustrin mer miljöanpassad är att de största kunderna (exportörer och importörer) tillsammans ställer krav på industrin.

Clean Shipping Project har utvecklat ett helt nytt miljöindex - Clean Shipping Index - som kan användas i samband med upphandling för att utvärdera olika rederier. Indexet omfattar 20 miljöpåverkande faktorer, bl.a. bränsle, smörjoljor, länsvatten, ballastvatten, bottenfärger, köldmedier, avfall m.m. Detta är första gången som ett miljöindex har utvecklats för att miljöutvärdera rederier i sin helhet och där de involverade företagen använder dessa data som en del av sina upphandlingskriterier.

- Transport är ett nyckelområde för Gunnebo och är en viktig del i vårt arbete mot att minska miljöpåverkan. Det är nu naturligt för oss att gemensamt öka miljöfokus i samband med val och upphandling av transporter. Clean Shipping Index är ett effektivt redskap för att driva och implementera gemensamma kriterier i valet av rederier, säger Rolf Kjällgren Direktör för Kvalitet, Miljö, Logistik och Inköp inom Gunnebo.

Clean Shipping Project är ett västsvenskt projekt med offentliga uppdragsgivare som Göteborgsregionens Kommunalförbund, Västra Götalandsregionen, Länsstyrelsen i Västra Götaland samt Business Region Göteborg Projektet är också finansierat via EU:s Mål 2-program. Andra medlemmar förutom Gunnebo är; ABB, Astra Zeneca, Ericsson, H&M, Preem Petroleum, Skanska Sweden, SKF, Stora Enso Logistics, Tetra Laval, Vattenfall, Vin & Sprit and Volvo Logistics. För mer information om projektet se www.cleanshippingproject.se .

GUNNEBO AB (publ)
Group Communications
För mer information, vänligen kontakta:

Rolf Kjällgren, Direktör för Kvalitet, Miljö, Logistik och Inköp Gunnebo AB, tel. 031-83 68 14, eller
Karin Wallström, Informationschef Gunnebo AB, tel. 031-83 68 06, mobil:708-28 33 39, eller e-mail karin.wallstrom@gunnebo.com

www.gunnebo.com

Säkerhetskoncernen Gunnebo har en årlig omsättning på 7 000 miljoner kronor och 6 500 anställda. Vi tillhandahåller integrerade säkerhetslösningar till bank, detaljhandel och anläggningar i behov av högsäkerhetsskydd. Vår erfarenhet och närvaro gör din värld säkrare.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094