23948sdkhjf

Ny Ekonomi- och Finansdirektör på Boliden

Johan Fant har från och med den 8 januari 2009 utsetts till Ekonomi- och Finansdirektör (CFO) för Bolidenkoncernen.
Boliden AB

Johan Fant - ny Ekonomi- och Finansdirektör på Boliden

Johan Fant har från och med den 8 januari 2009 utsetts till Ekonomi- och Finansdirektör (CFO) för Bolidenkoncernen.

- Genom utnämningen av Johan Fant har Boliden fått en Ekonomi- och Finansdirektör med bred och internationell erfarenhet inom redovisning, controlling och finans. Hans kunskaper inom strategisk och operativ utveckling kommer att bli viktiga tillskott i koncernledningen, säger Bolidens VD Lennart Evrell.

- Boliden är ett kapitaltungt företag med exponering mot volatiliteten i metallpriser och valutor. Det är en spännande kombination som jag ser fram mot att arbeta med, säger Johan Fant.

Johan Fant är 49 år och kommer närmast från Electrolux och tjänsten som Chef för Group Treasury. Han har tidigare arbetat som Chief Operating Officer på Enskilda Securities, Chef för Corporate Financial Control på Ericsson och som CFO på Assa Abloy.

Johan kommer att ingå i Bolidens ledningsgrupp och rapportera till VD Lennart Evrell.


För ytterligare information vänligen kontakta:

Lennart Evrell, VD och koncernchef, Boliden AB, tel: 08-610 15 00
Johan Fant, tel: 0708-19 59 19
Marcela Sylvander, Manager Group Communications, Boliden AB tel: 08-610 15 59, 0733-244 551
www.boliden.com

Boliden är ett ledande europeiskt metallföretag med kärnkompetens inom prospektering, gruvdrift, smältverk och återvinning. Huvudmetallerna är zink och koppar. Andra viktiga metaller som utvinns och framställs är bly, guld och silver. Verksamheten bedrivs i tre affärsområden: Marknad, Smältverk och Gruvor. Bolaget har cirka 4 500 anställda och en omsättning på cirka 33 miljarder kronor per år. Aktien är noterad på Stockholmsbörsens Large Cap-lista och på Torontobörsen i Kanada.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109