23948sdkhjf

Audi-ingenjör vinner pris för innovativ motorutveckling

Dr. Stefan Dengler, motorutvecklare på Audi, mottog priset "Hans List Award" under FISITA World Automotive Congress i München som ägde rum i september...
Audi Sverige AB

Audi-ingenjör vinner pris för innovativ motorutveckling

Dr. Stefan Dengler, motorutvecklare på Audi, mottog priset "Hans List Award" under FISITA World Automotive Congress i München som ägde rum i september. Den 35-årige ingenjören fick i och med detta mottaga prissumman på hela 50 000 euro för utvecklingen av Audi valvelift system.
Priset delas ut av AVL List, en motor- och drivlineutvecklare i Österrike, till personer som utmärker sig genom att "prestera internationellt innovativa och enastående upptäckter inom motor- och drivlineforskning". Den internationella expertpanelen utsåg Audis motorutvecklare och teknologi till vinnare bland ett 70-tal konkurrenter.

Teknologin i Audi valvelift system möjliggör högre effekt och bättre effektivitet. Systemet jobbar med intelligent kontroll av insugs- och avgasventilerna på bensinmotorer, som höjer motorns effekt och vridmoment men samtidigt minskar bränsleförbrukningen. Audi valvelift system har stor framtidspotential då det i kommande versioner av systemet kan bli möjligt att helt stänga bränsletillförseln till enskilda cylindrar.

Den nyutvecklade 2.0 TFSI-motorn som självklart har Audi valvelift system, levererar hela 211 hk och 350 Nm med en förbrukning på endast 0,66 liter/mil i Audi A4. Det gör Audi A4 till en av de bränsleeffektivaste bilarna i kategorin personbilar med över 200 hk.
Audi är en internationell tillverkare av premiumbilar. 2007 såldes 964 151 nya Audi-bilar i världen. Audi omsatte under 2007 33,6 miljarder euro och har mer än 54 000 medarbetare över hela världen. Audi Sverige ingår i Volkswagen Group Sverige AB.

För ytterligare information, kontakta: Eva-Maria Elstner, informationschef Audi Sverige, tel 08-553 865 35 eller 070-766 65 35.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109