23948sdkhjf

24 länder till Euro Mine Expo i Skellefteå

21-23 oktober arrangeras den kombinerade fackmässan och konferensen Euro Mine Expo i Skellefteå. Evenemanget siktar på att bli Europas ledande mötesplats för gruvindustrin med tillhörande näringar. Och intresset är stort från hela världen.
21-23 oktober arrangeras den kombinerade fackmässan och konferensen Euro Mine Expo i Skellefteå. Evenemanget siktar på att bli Europas ledande mötesplats för gruvindustrin med tillhörande näringar. Och intresset är stort från hela världen. 24 nationer från 5 världsdelar kommer .

- Gruvnäringen är global och det är roligt att det avspeglar sig på Euro Mine Expo, säger Lennart Gustavsson, på Georange som arrangerar den kombinerade fackmässan och konferensen på Expolaris Kongresscenter tillsammans med Nolia.

- Vår ambition är att skapa en internationell mötesplats av högsta klass som ska återkomma vartannat år. Det känns inspirerande att vi redan första året har lyckats locka utställare och deltagare från hela världen, säger Margareta Lundquist, vd för Nolia.

Utställarna på Euro Mine Expo kommer från 10 länder och 3 världsdelar, bland deltagarna totalt handlar det om 24 länder och 5 världsdelar: Afrika, Asien, Australien, Europa och Nordamerika. Finland har både flest utställare och deltagare bland de utländska besökarna.

- EU-länderna är inte oväntat mest representerade, men det är stor spridning. Botswana har till exempel lika många deltagare som Storbritannien. Det blir en spännande internationell mix av människor som samlas i Skellefteå under tre dagar, säger Lena Modig, projektledare för Euro Mine Expo.

Representanter från prospekterings- och gruvindustrin deltar, liksom utrustningstillverkare, entreprenadföretag, konsult- och tjänsteföretag samt personal från forsknings- och utbildningsinstitut, myndigheter och kommuner. Besökarna får inte bara tillfälle att ställa ut och ta del av nyheter inom teknik, produkter och tjänster, utan också möjlighet att diskutera affärer, bygga nätverk och delta i seminarier.

Dessutom finns chansen till studiebesök i Skellefteåområdets levande gruvdistrikt. Det blir utflykter till Rönnskärsverken, gruvorna i Renström och Kristineberg samt Mineralinformationskontoret i Malå.

Läs mer om Euro Mine Expo .

Nolia AB är ett samägt bolag mellan Umeå och Piteå kommun samt har samarbetsavtal med Sundsvallsmässan. Mässan Stora Nolia genomförs vartannat år i Piteå och Umeå och är regionens årliga mötesplats för näringslivet och Sveriges största årliga besöksmässa. Årligen genomför Nolia dessutom en rad mässor och konferenser inom olika branscher på olika orter. Läs mer på www.nolia.se

Georange Ideella Förening är en samordnande intresseorganisation med sin främsta utgångspunkt i Sveriges malm- och mineraltillgångar. Föreningens huvudsakliga uppgift är att bredda synen på samhälls- och näringslivsutveckling kring gruv- och mineralindustrin, i syfte att skapa förutsättningar för utveckling av nya och befintliga företag. Läs mer på www.georange.se


Tillsammans skapar vi framtidens mötesplatser. Attraktiva mötesplatser för affärer, information och kompetensutveckling. Mässan Stora Nolia är regionens årliga mötesplats för näringslivet och Sveriges besöksmässigt största årliga mässa. Nolia AB, Norrlands största mässarrangör, ägs av Umeå och Piteå kommun. Mer information om Nolia finns på hemsidan: www.nolia.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078