23948sdkhjf

Sandvik säljer Sandvik Calamo

Sandvik Calamo i Molkom i Värmland tillverkar elektrolytpolerade rörprodukter. Nu får företaget tyska ägare.
Sandvik har nått en överenskommelse med det tyska företaget Dockweiler Edelstahl GmbH om att avyttra Sandvik Calamo, som är en produktenhet inom affärsområde Sandvik Materials Technology.

Sandvik Calamo är en leverantör av elektrolytpolerade rörprodukter till framförallt elektronikindustrin. Enheten, som finns i Molkom, Värmland, har 36 anställda och omsätter cirka 65 MSEK.

Verksamheten kommer att drivas vidare med oförändrad inriktning och samtliga anställda övergår till den
nya ägaren. Produkterna kommer att säljas genom befintliga säljnätverk, huvudsakligen via Sandviks säljorganisation.

Dockweiler är världsledande inom rörsystem för bland annat halvledartillverkning.

- Försäljningen av Sandvik Calamo är ett led i arbetet att fasa ut verksamhet som ligger utanför den definierade kärnverksamheten för Sandvik Materials Technology, säger Peter Gossas, Vd för Sandvik Materials Technology.

Avyttringen förväntas slutföras i oktober 2008.

Källa: Sandvik AB

Om företaget
Sandvik är en global industrikoncern med avancerade produkter och en världsledande position inom utvalda områden - verktyg för metallbearbetning, maskiner och verktyg för bergavverkning, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Koncernen hade 2007 cirka 47 000 anställda, representation i 130 länder och en omsättning på mer än 86 000 MSEK.

Sandvik Materials Technology är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i rostfria material, speciallegeringar, metalliska och keramiska motståndsmaterial samt processanläggningar. Omsättningen 2007 var cirka 22 500 MSEK och antalet anställda omkring 9 100. Produktområden är Tube, Strip, Wire, Kanthal, Process Systems och Sandvik Medtech.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078