23948sdkhjf

Bra intresse för Gexcos särerbjudande

Gexco har genomfört ett erbjudande om courtagefri handel för aktieägare med ojämna handelsposter, ett så kallat särerbjudande.
Bra intresse för Gexcos särerbjudande

Gexco har genomfört ett erbjudande om courtagefri handel för aktieägare med ojämna handelsposter, ett så kallat särerbjudande.

Aktieägare i Gexco med innehav som inte är jämnt delbart med 200 aktier, motsvarande en handelspost, har under perioden 17 september - 3 oktober erbjudits möjlighet att utan kostnad för courtage köpa eller sälja det antal aktier som krävs för att aktieinnehavet endast skall bestå av hela handelsposter.

Aktieägare har också erbjudits ett alternativ som ger möjlighet att sälja hela innehavet om det understiger en handelspost.

Intresset för erbjudandet har varit bra och över 1 300 aktieägare deltog. Av dessa aktieägare valde drygt två tredjedelar att köpa aktier i Gexco. Totalt nettoköptes drygt 62 000 aktier under perioden.

Målsättningen med erbjudandet är att underlätta handeln för aktieägarna och därmed skapa förutsättningar för bättre likviditet i Gexcos aktie.

Remium AB har hanterat erbjudandet. Avräkningsnotor kommer att skickas ut den 8 oktober till aktieägare som deltagit i erbjudandet. Likviddag är den 13 oktober.

Stockholm den 8 oktober 2008
Gexco AB (publ)

För ytterligare information kontakta: Jon Fangel, VD Gexco, telefon 00 46 735 31 00 35
Informationen i denna pressrelease är sådan som Gexco AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt lagen om börs- och clearingverksamhet och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen har lämnats för offentliggörande den 8 oktober 2008 kl. 08.30.

Gexco ska genomföra undersökningar och utveckla fyndigheter innehållande metaller i Skandinavien. Verksamheten skall bedrivas med långt tagna hänsyn till människor och miljö. Gexco har som mål att inom 3 år ha öppnat minst en gruva i Norge. En investering i en aktie i ett prospekteringsföretag är förenad med större risk än normala aktieplaceringar. Alla Gexcos prognoser bygger på antaganden som kan visa sig vara felaktiga.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141