23948sdkhjf

SSAB Tunnplåt vidareutvecklar i Borlänge

SSAB Tunnplåts varmvalseverk i Borlänge ska vidareutvecklas. G & L Beijer och tyska SMA Demag ska gemensamt lyfta uppdraget som är en del av SSABs investeringsprogram på 5,3 miljarder kronor.
G & L Beijer ABs affärsområde Beijer Tech har tillsammans med SMS Demag i Tyskland fått en order för att vidareutveckla SSAB Tunnplåts varmvalsverk i Borlänge.

Ordern utgör en del av SSABs investeringsprogram på totalt 5,3 miljarder kronor och är en del i SSABs satsning på direkthärdade stålprodukter. Syftet med investeringen är att utnyttja konkurrensfördelarna med SSABs bredbandverk och samtidigt utnyttja SSABs kunnande när det gäller att utveckla avancerade stålkvaliteter för kundernas olika applikationer.

Leverans kommer att ske successivt fram till år 2011.

SMS Demag, som är världsledande inom stålindustriutrustning, har redan tidigare i samarbete med G & L Beijer levererat utrustning till SSAB Tunnplåt i Borlänge.

För G & L Beijer är detta en provisionsaffär och den påverkar därmed inte omsättningen.
Affären kommer att bidra positivt till resultatet 2009, 2010 och 2011.

Källa: G & L Beijer AB (publ)

Om företaget
G & L Beijer är en teknikinriktad koncern inom industriell handel med en omsättning på över tre miljarder kronor.
I koncernen ingår två affärsområden. Beijer Ref med en omsättning 2007 på drygt 2,5 miljarder kronor marknadsför och säljer hela kylsystem och kylkomponenter i 16 europeiska länder. Beijer Tech med en omsättning 2007 på över 600 mkr bedriver genom en grupp av specialiserade bolag teknikhandel, huvud¬sakligen i Sverige, Norge och Finland. Båda affärsområdena har som en viktig del i strategin att växa genom förvärv. Koncernen har den senaste femårsperioden visat en lönsam tillväxt på 17 procent per år i genomsnitt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.157