23948sdkhjf

Semcon mister 100 tjänster

Semcon ser ljust på framtiden trots att de mister 100 tjänster som en konsekvens av Volvos PV: s nerskärning.
Utifrån den ekonomiska situation Volvo Personvagnar befinner sig i har Semcon på eget initiativ förberett sig för minskade affärsvolymer och successivt minskat med motsvarande ca 200 tjänster, mot Volvo Personvagnar under året. De åtgärder som nu presenteras ligger i linje med våra antaganden.

Vår nya globala struktur och framgångsrika affärer inom verkstadsindustrin, offshore, medicinteknik, läkemedel och energisektorn, gör att vi bedömer att vi har goda möjligheter att hitta nya uppdrag för våra medarbetare. Den minskade ordervolymen motsvarar en omsättning på ca 100 Mkr på årsbasis. Detta ska ställas mot att vi enbart i Brasilien under de senaste 2 veckorna har erhållit affärer från två kunder på ca 100 Mkr.

Vi ser ett fortsatt stort behov av ingenjörer nu och i framtiden både i Sverige och i övriga Europa.

Källa: Semcon AB

Semcon är ett globalt teknikutvecklingsföretag som finns på 40 orter över tre kontinenter. Koncernen är verksam inom områdena produktutveckling och teknikinformation och är organiserade i tre affärsområden - Automotive R&D, Design & Development och Informatic. Koncernen har cirka 3 600 medarbetare och omsatte 3,3 miljarder kronor proforma 2007. Semcons aktie är noterad på Nasdaq OMX Nordiska Börs Stockholm under symbolen SEMC.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.187