23948sdkhjf

Ny vindkraftteknik på språng

Vertikal vindkraft är en ny teknik som aldrig förr varit i kommersiell drift - nu sätter man upp fyra vindkraftverk i Falkenberg.
Uppsalaföretaget Vertical Wind har tecknat samarbetsavtal med E.ON och Falkenberg Energi kring byggnation av fyra vertikala vindkraftverk i Falkenberg.

På Vind 2008 i Malmö 8-10 oktober lanseras samarbetet som innebär att E.ON och Falkenberg Energi köper fyra 200 kW vertikala vindkraftverk av Vertical Wind, vilka kommer att byggas i Falkenberg.

Vindkraftverk som har en vertikal vindturbin är i sig ingen nyhet, men det som är unikt med det vertikala vindkraftverk som Vertical Wind har utvecklat är att det har en unik, kraftfull direktverkande generator , som kontrollerar vindturbinen direkt från sin placering i marken. Färre rörliga delar och en enkel och robust konstruktion, gör vägen mellan vind och elnät kortare och stabilare. Det ger låga investeringskostnader, låga kostnader för service och underhåll och en längre livslängd än vad traditionella vindkraftverk kan erbjuda.

Att hitta hållbara lösningar för energiframställning är något som står högt upp på energibranschens agenda. Att utveckla teknik som kan ge kunderna konkurrenskraftig energi både kostnadsmässigt och klimatmässigt ligger i alla energibolags intresse. Med detta utvecklingsprojekt skapas förutsättningar för att långsiktigt göra vindkraften kommersiellt mer gångbar.

Källa: E.ON

Fördelar med Vertikal axlade vindkraftverk
Vertikala vindkraftverk är ingen nyhet. Det som är nytt med Uppsalaföretaget Vertical Winds vertikala vindkraftverk är kombinationen av en helt ny typ av vertikalaxlad turbin med en effektiv och kraftfull direktverkande generator som kontrollerar vindturbinen direkt från sin placering på marken. Det ger det nya vertikala vindkraftverket en rad fördelar

- Färre rörliga delar som kan gå sönder
- En enkel och robust konstruktion
- Låga investeringskostnader
- Låga kostnader för service och underhåll
- Längre livslängd än vad dagens vindkraftverk kan erbjuda.

Dessutom är den vertikala vindkraftturbinen okänslig för vindriktning och genererar betydligt mindre ljud än traditionella vindkraftverk. Vertical Wind ska på uppdrag av Falkenberg Energi och E.ON bygga fyra 200 kW vertikala vindkraftverk i Falkenberg. Tillsammans vill vi skapa förutsättningar för att vi i framtiden kan ha tillgång till billigare, tystare och säkrare vindkraft.

Redan den 16. april publicerade Metal Supply en nyhetsartikel om den nya tekniken - läs artikeln här .


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.14