23948sdkhjf

Rekordstort intresse för vindkraftskonferens

Mer än 800 deltagare har nu anmält sig till Sveriges största vindkraftskonferens någonsin, VIND2008. Idag invigs konferensen.
Mer än 800 deltagare har nu anmält sig till Sveriges största vindkraftskonferens någonsin, VIND2008, som invigs idag.

VIND2008 är ett samarrangemang mellan branschorganisationen Svensk Vindenergi och Nordiska ministerrådet. På programmet står bland annat anföranden av internationella gäster, brännande seminarier och ett besök på Lillgrunds vindkraftspark.

Till öppningssessionen, där bl.a. vice statsminister Maud Olofsson deltar, kommer också Arthouros Zervos, ordförande i EWEA, European Wind Energy Association och EREC, European Renewable Energy Council, samt George-Wilhelm Adamowitsch, EUkommissionens koordinator för havsbaserad vindkraft i norra Europa (NordsjönÖstersjön).

– Sverige är en av de snabbt växande marknaderna för vindkraft i Europa. Det ökande antalet investeringar i vindkraftsprojekt utgör ett värdefullt bidrag till marknaden för förnybar energi i Europa. Därför känns det vikigt för mig att delta i den största konferens om vindkraft som någonsin anordnats i Sverige, säger Arthouros Zervos, ordförande i EWEA, The European Wind Energy Association och EREC, The European Renewable Energy Council.

– För att klara framtidens energiutmaningar behövs en kraftfull utbyggnad av både förnybar energi och elnät/distribution i Europa. Det klarar vi inte utan ett väl fungerande gränsöverskridande arbete. Därför är jag extra glad för att Vind 2008 är ett samnordiskt
arrangemang, säger Georg-Wilhelm Adamowitsch.

Vind 2008, som är ett samarrangemang mellan Svensk Vindenergi och Nordiska
ministerrådet, pågår den 8-10 oktober på Malmömässan.

Svensk Vindenergi

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126