23948sdkhjf

Ny tågorder till Bombardier

Deutsche Bahn har lagt en order till ett värde av cirka 60 miljoner euro.
Deutsche Bahn har lagt en order på ytterligare 15 TALENT 2-tåg, till ett värde av cirka 60 miljoner euro. Tågen ska trafikera inom regionaltrafiken Rhein-Sieg-Express (RXS), på linjerna Aachen-Köln-Siegen.

Ordern är lagd inom ramavtalet mellan Bombardier och Deutsche Bahn från 2007. Ramavtalet omfattar leveranser av upp till 321 tåg.

Det nyutvecklade TALENT 2-tåget (442-serien) är ett elektriskt motorvagnståg som karaktäriseras av modultänkande och hög grad av standardisering. Det gör att flexibiliteten är stor när tågen konfigureras. Kunderna får dessutom större kostnadskontroll samtidigt som tågen är kostnadseffektiva. Det innovativa modultänkandet gör att det finns upp till 250 möjliga varianter av tåget; tågsätt med 2-6 vagnar kan utrustas med ett antal olika moduler beroende på vilken typ av trafik de är tänkta för - exempelvis pendeltåg, regional- eller interregionaltrafik.

Tack vare det tillförlitliga drivsystemet BOMBARDIER MITRAC är tåget mycket energieffektivt. Fordonen kan anpassas speciellt för de frekventa inbromsningar och accelerationer som är vanligt på pendeltågslinjer, samtidigt som det med en maxhastighet på 160 km/h också möter behoven för interregionaltrafiken.

Om Bombardier Transportation Sverige
Bombardier Transportation Sweden AB sysselsätter omkring 1 600 personer i Stockholm, Västerås, Hässleholm, Nässjö, Gävle och Göteborg. Bombardier Transportation är en komplett leverantör av järnvägslösningar, från leverans av tåg och signalsystem till full underhållsservice. Den svenska verksamheten inkluderar även design och produktion av driv- och kontrollsystem, system för fordonsintegration och signalsystem såväl som full underhållsservice för den globala järnvägsmarknaden.

Om Bombardier Transportation
Bombardier Transportation, med huvudkontor i Berlin, finns representerat i över 60 länder och har installerat mer än 100 000 järnvägsfordon världen över. Koncernen erbjuder en mycket bred produktportfölj och är en erkänd ledare för den globala järnvägssektorn.

Om Bombardier
Bombardier är världsledande på tillverkning av innovativa transportlösningar, från reguljärflygplan och affärsjetplan till järnvägsutrustning, -system och -tjänster. Bombardier Inc. är en global verksamhet med huvudkontor i Kanada. Intäkter för räkenskapsåret, som avslutades 31 januari 2008, var 17,5 miljarder USD. Bombardiers aktier handlas på Toronto Stock Exchange (BBD).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11