23948sdkhjf

Nya investeringar hos Lesjöfors Fjädrar

Inga orosmoln på himlen hos Lesjöfors Fjädrar. Företaget investerar tvärtemot tio miljoner kronor i nya maskiner.
Lesjöfors Fjädrar tillverkar fjädrar till bl.a. fordonsindustrin. Men trots nedskärningar i bilbranschen känner man inte oro i det väletablerade företaget som har anor tillbaka till 1675. Fjädertillverkningen startade 1852 och numera är företaget en av Europas ledande tillverkare av fjäderprodukter och en del av Beijer Alma.

Företaget har sex tillverkande fabriker i Sverige och huvudkontoret är placerat i Karlstad.
De senaste fem-sex åren har Lesjöfors Fjädrar moderniserat anläggningen för 180 miljoner kronor. Och nu investerar man ytterligare tio miljoner i nya maskiner.

Hör Björn Persson, vd Lesjöfors Fjädrar

Källa: SR Värmland

Om företaget
Lesjöfors är en internationell fullsortimentsleverantör av standardfjädrar och kundanpassade fjädrar, tråd- och banddetaljer samt gasfjädrar. Lesjöfors har varit verksamma sedan 1675. År 1852 startade tillverkningen av fjädrar. Idag ägs koncernen av det börsnoterade företaget Beijer Alma, och är en av Europas ledande tillverkare av fjäderprodukter.
Företagets verksamhet är organiserad i tre områden. Vi producerar banddetaljer, trådfjädrar och eftermarknadsprodukter för bilar och andra fordon. Vårt sortiment har en unik bredd och samtliga våra standardartiklar finns som 3D CAD-modeller.

Lesjöfors utökar ständigt sin position på marknaden genom förvärv och naturlig tillväxt. För tillfället finns vår tillverkning eller våra säljkontor i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland, England, Nederländerna, Lettland, Korea och Kina.
För oss är kvalitet och miljöarbete av stor betydelse. Lesjöfors är certifierade enligt miljö- och kvalitetskraven ISO9001:2000 & ISO14001. Vi har även ett program för att övervaka och utveckla våra processer utifrån ett miljöperspektiv.
Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094