23948sdkhjf

Stor gjuteriorder till NovaCast

NovaCast Foundry Solutions har fått en order värd 750 000 kronor på ett processtyrsystem som används vid tillverkning av grå- och segjärn.
NovaCasts dotterbolag NovaCast Foundry Solutions har fått en order från Teksid Iron i Polen på ett ATAS processtyrsystem.

Teksid är en gjuterikoncern tillhörande Fiatgruppen. Gjuteriet i Polen tillverkar årligen ca 65.000 ton kvalitetsgjutgods till bilindustrin.

NovaCast Foundry Solutions har fått en order på ett komplett ATAS processtyrsystem bestående av 2 stycken ATAS enheter med 8 mätstationer och integrering med Teksids befintliga processdatasystem. Systemet skall användas för grå- och segjärn för att nå en jämn kvalitet och kunna förbättra godsutbyte och därmed minimera energiförbrukning.

Ordervärdet är 750.000 SEK.

Om företaget
NovaCast Technologies , noterat på OMX Nordiska börs (NCAS B), producerar och marknadsför förädlat gjutgods för framställning av verktyg till karosskomponenter samt programvaror för beredning, simulering och processkontroll, för effektivare produktionsprocesser för den globala fordonsindustrin och dess underleverantörer.

Med Camitotekniken tillverkas gjutgods i ett stycke för framställning av verktyg för formning och pressning av fordonskarosser med en betydligt kortare ledtid än traditionella verktyg. Genom verktygstillverkaren SwePart besitter koncernen kompetens inom hela värdekedjan för framställning och försäljning av pressverktyg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.129