23948sdkhjf

Drillcon varslar om uppsägning

Drillcons svenska dotterbolag Drillcon Core AB varslar 10 personer om uppsägning på grund av vikande orderingång på prospekteringsborrning ovan jord.
Drillcons svenska dotterbolag Drillcon Core AB varslar 10 personer om uppsägning på grund av vikande orderingång på prospekteringsborrning ovan jord. Bolagets bedömning är dock att årets omsättnings- och lönsamhetsmål fortfarande kommer att uppfyllas.

- Efterfrågan för prospekteringsborrning ovan jord har minskat kraftigt under tredje kvartalet varför vi har blivit övertaliga främst inom personalkategorin "Hjälpborrare". Under jord är efterfrågan fortfarande stor och ökande men där används inte "Hjälpborrare" i samma utsträckning.

Prospekteringsborrning ovan jord utgör ca 30% av Drillcon Cores totala omsättning, vår bedömning är därför att årets omsättnings- och lönsamhetsmål fortfarande kommer att uppfyllas. Vi tror också att nedgången är relativt kortvarig och har indikationer om att efterfrågan kommer att öka under början på 2009, säger Mikael Berglund VD i Drillcon AB.

Allmänt om Drillcon-gruppen:
Drillcon AB (publ), med dotterbolagen Drillcon Core AB, Drillcon Geotecnia och Suomen Malmi Oy, utför kärn- och raiseborrning inom gruv- och anläggningsindustrin, med Norden och den Iberiska halvön som huvudmarknader. Koncernens totala omsättning uppgick till ca 250 Mkr under 2007 och förväntas uppgå till 320 Mkr år 2008.

Drillcon AB (publ) är listat på First North vilket är en alternativ marknadsplats som drivs av OMX Nordic Exchange Stockholm AB. Bolag vars aktier handlas på First North är inte skyldiga att följa samma regler som börsnoterade bolag, utan ett mindre omfattande regelverk anpassat till företrädesvis mindre bolag och tillväxtbolag. Bolagets Certified Advisor är Glitnir AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125